Hogyan táplálkozzunk szoptatás alatt?
Néhány tanács
Az egészséges táplálkozás irányelveit mindig tartsa szem előtt!
Rendszeresen, nyugodt körülmények közt, naponta 4-5-ször ajánlatos étkeznie.
Napi folyadékigényét (1,5-2 l) csapvízzel, ásványvízzel, tejjel, nagy gyümölcstartalmú gyümölcslével fedezze!
Próbálja csökkenteni a sófogyasztást!
Kerülje az utólagos sózást és a nagy sótartalmú élelmiszereket! Használjon jódozott sót, abból is kevesebbet és sokféle zöld- és száraz fűszert a só egy részének kiváltására!
Fogyasszon hetente 1-2 alkalommal n-3 zsírsavakban gazdag tengeri halat!
Székrekedés esetén és annak megelőzésére bőségesen fogyasszon élelmi rostban gazdag kenyérfélét, gabonafélét, müzlit, zöldségfélét, gyümölcsöt és folyadékot!
Az étrendkiegészítő, vitamin- és ásványianyag-készítményeket körültekintően, csak az orvos vagy a dietetikus tanácsára fogyasszon!