Időpontfoglalás - Rendelés tervező


Kedves Szülők!

DECEMBER 23-ÁN SZENT KRISTÓF RENDELŐ ZÁRVA 12-TŐL, ÍGY AZNAP MÁR NEM RENDELÜNK. DECEMBER 31-ÉN DR. NAGY ZOLTÁN KOLLÉGÁM SAJÁT RENDELÉSI IDŐNKBEN HELYETTESÍT .

BETELT SAJNOS NÁLUNK EZENNEL A COVID OLTÁSI LEHETŐSÉGÜNK !


COVID OLTÁS ELŐTT OTTHON COVID GYORSTESZT JAVASOLT . FLUENZ TETRA ORRSPRAYT ADHATJUK EGYIDEJŰLEG GYEREKEKNEK, AKI NEM KAPTA MEG JAVASOLJUK HOZZA MAGÁVAL, RECEPTET EMAILBEN KELL KELL KÉRNI.

COVID oltás napján reggel, bárhol is kerül rá sor, javasoljuk, hogy biztonság kedvéért , előzetesen végezzenek gyermekünknél pl. nyalókás (BIOTECH) COVID gyorstesztet. Rendelőnkben orrmintavevő pálcás teszt elérhető, de oltás előtt nem szeretnénk gyereknek felesleges kellemetlen tapasztalatot, viszont szeretnénk elkerülni, hogy zajló fertőzésre ráoltsunk, vagy a többi oltásra váró gyermeket megfertőzze valaki. Oltás előtte gyerekek reggelizzenek, vagy ebédeljenek, fogyasszanak folyadékot.

Az 5-11 éves korosztály COVID elleni oltásának előzetes igényfelmérésére 2021.12.03-án kapott hivatalos levélre, praxisunk előzetes felmérésére egy linket hoztunk létre https://forms.gle/GsLwxGgwaourgXXn8 , és a hozzánk tartozó közel 450 gyermek közül örömünkre 7 nap alatt 130 gyermeket regisztráltak szüleik, de néhány szülő jelezte, hogy a tervezett 18-i időpontunk előtti nap oltópontra jelentkeztek. Új értesülésünk, hogy mivel kevés kolléga vállalt COVID elleni oltást, így várható, hogy 100 oltóanyagot mégis meg fogunk kapni .

Legújabb info:

"Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

I. Tájékoztatom, hogy az 5-11 évesek oltására vonatkozó oltóanyagot (első oltás) – azon házi gyermekorvosi praxisok részére, akik a fővárosi házi gyermekorvosi kollegiális szakmai vezető részére megküldték igényüket – a Kormányhivatal szállítja ki 2021. december 15. (szerda) napján 8:00-12:00 óra között.

II. Tájékoztatom, hogy a jövőben oltóanyag igényfelméréssel kapcsolatosan a Fővárosi Oltási Munkacsoport fogja Önt keresni a covidoltas11@bfkh.gov.hu email címen keresztül.

III. A biztonságos vakcina tárolás érdekében a második oltáshoz szükséges oltóanyag 2022. január 4. napján (kedd) 8.00-12.00 óra között kerül kiszállításra.

IV. Az oltóanyagon kívül tű és fecskendő, szülői hozzájáruló nyilatkozat, oltási igazolás, valamint regisztrációs lap nyomtatványok kerülnek kiszállításra az érintett házi gyermekorvosi praxisok részére. Kérem, hogy a regisztrációs lapokat elkülönítetten kezelje, elszállításáról a Kormányhivatal kerületi hivatalai gondoskodnak.

Együttműködését köszönöm.Tisztelettel:


Dr. Sára Botond

kormánymegbízott

a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője megbízásából"Kérjük biztonság kedvéért, szíveskedjenek a kormányzati oldalon vakcinainfo.gov.hu/ IS regisztrálni a gyermeküknek létrehozott e-mail címmel a következő Tisztiorvosi levél szerint. Erre azért is van szükség, mert bár teljes mértékben felkészültünk 150 gyermek oltására személyzetet és eszközöket is bele foglalva, előzetesen December 18. szombati napot kitűzve az oltásra, amennyiben megérkezik oltóanyag praxisunkba. :

"Tájékoztatom, hogy a mai nappal megnyílt az online regisztráció lehetősége az 5-11 éves korosztály oltására a

vakcinainfo.gov.hu/ weboldalon. Bővebben:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ megnyilt-regisztracios-honlap-az-5-l I -eves-gyerrnekek-oltasahoz

Emellett a gyermek házi gyermekorvosok/vegyes praxisok papír alapon is regisztrálhatják a gyermekeket, a regisztrációs adatlapok a Fővárosi/Megyei oltási Munkacsoportok útján kerülnek eljuttatásra önöknek.

Gyermekek oltása -kórházi pontokon és a házi gyermekorvosoknál.

A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től. Tájékoztatom Önt, hogy az operatív Törzs döntése alapján az 5-11 évesek oltása erre kijelölt kórházi oltópontokon időpont foglalással, illetve a gyermek és vegyes háziorvosi

praxisokban kerül sor. Ez utóbbiak esetén előzetes vakcina igény jelzése alapján. Az internetes időpont foglalót néhány napon belül nyitjuk hogy, ott csak az érvényesen a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon regisztrált szülök fognak tudni időpontot foglalni.

Emellett a szülőket arra kérik, hogy forduljanak bizalommal a házi gyermekorvosokhoz is, és jelezzék nekik, ha ott szeretnék oltatni a gyermeket.

A vakcina kiszállítása

AZ 5-11 évesek oltásaira az érintett korosztály számára fejlesztett és engedélyezett Pfizer vakcina alkalmazásával kerül sor. Az ön által igényelt oltóanyagok a 2021. december 13-ai héten kerülnek kiszállításra szintén a Fővárosi/Megyei oltási Munkacsoportok által.

Az oltóanyag a 10 kiszerelés miatt azon praxisok számára kerül biztosításra, amelyek előzetesen vállalni tudjak az 5-11 éves korosztályból l0 fő gyermek (de 10 alatti esetben legalább 8 ő gyermek) oltását. Országosan az első szállítmányból az adott megyére allokált vakcina mennyiség függvénye, hogy az ön által most igényelt vakcina mennyiséget egy ütemben ki tudjuk-e elégíteni.

Budapest, 2021. december"


KÉRJÜK A MEGJEGYZÉS ROVATBA A PANASZT BEÍRNI,EZZEL KÖNNYÍTVE AZ ADMINISZTRÁCIÓT ( PANASZ : MIÓTA PONTOS DÁTUM,EDDIG MILYEN TERÁPIÁT KAPOTT,LÁZ,HŐEMELKEDÉS HÁNY C,MIÓTA ÉS MILYEN GYÓGYSZERT KAPOTT RÁ,HASMENÉS,HÁNYÁS MIÓTA,HÁNYSZOR VOLT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN VIZELETE ).


Tájékoztatjuk Önöket, hogy előfizettük szoftverünk kommunikációs modulját, melyhez tartozó e-mail -drscheiberdora@netdr.hu -fiók elérhető pácienseik számára.

Azaz ha ezen e-mail címre írnak pácienseink, az már a NetDoktor Kommunikációs modulba fog beérkezni.

Az ingyenes lakossági app neve, amit a szülők tudnak letölteni az Apple Store-ból vagy a Google Play-ről: Netdoktor Páciens.

Jelenleg a kipróbálás alatt a szokásos email címünk változatlanul működik.

Üdvözlettel Dr. Scheiber DóraFehérvári úton kérjük FERTŐZŐ AJTÓNÁL CSÖNGESSENEK KÖHÖGÉS ÉS LÁZ ESETÉN ! PLEASE RING THE 3RD BACK DOOR AT FEHÉRVÁRI IF PATIENT IS COUGHING OR HAS FEVER.

AMENNYIBEN GYERMEKÉNEK CSILLAPÍTHATATLAN LÁZA,KÖHÖGÉSE, ÍZÉRZÉS V SZAGLÁS ZAVARA VAN KÉREM EMAILBEN ÉS NEkEM SMS-BEN VIBEREN IS JELEZZE.

Betegrendelésre

Szabadságok alatt a helyettesítés betegség esetére a megszokott rendelési időben VAN, választható védőoltásokat kérjük emailben egyeztessék asszisztenseimmel.

(ha beteg a gyerek)

az alábbi linken tudnak jelentkezni, helyszín a Fehérvári úti rendelő:

Az időpontfoglaló rendszerbe való továbblépéshez kattintson ide

Az időpontfoglaló rendszerbe való továbblépéshez kattintson ide

Vigyázat: nemzeti ünnepek alkalmával is engedi az időpontfoglaló felület a feliratkozást, de ezeken a napokon nincs rendelés, csak ügyelet 9-13 között.

Take care: we do not work but you can book on national holidays!

Kérem amennyiben az adott napon a foglalás betelt, és másnapra nem halasztható kérdésről van szó, keressen telefonon sms-ben (+36-30-4139118 engem vagy +36-30-4499089 asszisztensem sms-ben) és egyeztetünk időpontot az esetlegesen lemondott időpontok helyett, vagy a rendelést megelőző vagy követő időben, attól függően, hogy mikor van tanácsadásom, ill hogy hogyan érintkezik rendelésünk más kollégák rendelésével.


Kormányhivatalban EESZT jogosultságot kérem intézzék gyerekek születési anyakönyvi kivonatával. Egyik szülő másikat meghatalmazhatja 2 tanúval az ügyintézésre.

EESZT (Electronic Health Cloud) : Please get contact the local governement with the child's birth proof to get access for EESZT in the future.


Szülői igazolás közösséghez :

RENDELŐNKBEN EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST NEM IGÉNYELT.

EBBEN AZ ESETBEN A SZÜLŐ IGAZOLJA AZ INTÉZMÉNYNEK,HOGY EGÉSZSÉGES A GYERMEK ÉS MEHET KÖZÖSSÉGBE. TEKINTETTEL ARRA, HOGY EGÉSZSÉGES GYERMEK ORVOSI RENDELŐBE VALÓ BEHÍVASA INDOKOLATLAN ÉS POTENCIALIS FERTŐZÉSVESZÉLYT OKOZ.

A SZÜLŐ A GYERMEK KÖZÖSSÉGBEN VALÓ ELHELYEZÉSE ESETÉN, FELELŐSSÉGE TUDATÁBAN NYILATKOZIK, HOGY GYERMEKÉNEK AZ ELMÚLT 48 ÓRÁBAN NEM VOLT HŐEMELKEDÉSE, LÁZA, FÜLFÁJÁSA, HÁNYÁSA, HASMENÉSE, KIÜTÉSE, TERÁPIÁT IGÉNYLŐ KÖHÖGÉSE.

AZAZ A GYERMEK KÖZÖSSÉGBE MEHET.

Továbbra is segítjük on line megoldható találkozást.

SZABÁLYOK TANÁCSADÁS, RENDELÉS ESETÉN:

MINDEN nagyobb GYEREK ÉS KÍSÉRŐ SAJÁT, AKÁR HÁZILAG KÉSZÍTETT maszkban érkezzen.

NE JÖJJENEK BETEGRENDELÉSRE, CSAK NAGYON INDOKOLT ESETBEN!

Esetleges Corona orr-garat teszt előtt 3 óráig nem szabad inni, enni, fogat mosni. Lehetőleg vizet sem javasolt inni jópár órával előtte.

http://semmelweis.hu/hirek/2020/04/06/ingyenesen-elerhetove-valt-az-i-sz-gyermekgyogyaszati-klinika-szuloknek-szant-utmutatoja/


• Ha testvérekkel érkeznek, kérjük mind 2 gyermek számára foglaljanak időpontot. Ha esetleg nincs egymást követő, akkor külön foglaljanak időpontot, mi a testvéreket értelemszerűen egyszerre szólítjuk.

• Amennyiben a hivatalos rendelési időben foglalt időpontokat utólag módosítják, úgy a hivatalos rendelési időben foglalt későbbi időpontot minden esetben töröljük és a korábbi időpontot tartjuk érvényben. Azaz a későbbi időpont felszabadulva rendelkezésre áll más betegek ellátására!

• Kérjük, az adott napon már megkezdett rendelési idő alatt foglalást a hivatalos rendelési időn túl csak a következő napra indítsanak foglalást, kivéve a gyors állapotromlással járó tünetek esetén (lsd. lejjebb GYORS ÁLLAPOTROMLÁS).

Várandósak

Fehérvári úti rendelésre fenti linken, javasoljuk, hogy a keddi vagy csütörtöki rendelés elejére (első 30 perc) foglaljanak időpontot, vagy asszisztensek e-mailben (info@scheiberdora.hu) vagy sms-ben (+36-304499089) adnak kedd 10 órára időpontot Keveház/ Vahot u-ba.

Tanácsadásra

(mely szűrést, védőoltást, évenkénti státusz vizsgálatot foglal magában)

E-mailben (info@scheiberdora.hu) , esetleg SMS-ben az asszisztensnél a 06304499089 számon tudnak jelentkezni (a gyermek teljes nevét illetve születési dátumát kérjük feltüntetni), az asszisztens ad időpontot, a helyszíne a Keveháza utcai rendelő.

Keddi és csütörtöki betegrendelés legelején (első 30 perc) van lehetőség tanácsadásra, ez esetben a betegrendelő felületen jelentkezzenek. Egyéb napokon nem fogjuk tudni a betegrendelésen ezt az ellátást biztosítani, kérjük ne jelentkezzenek be .

Asszisztens: Gál Tímea és Csillag Andrea.

Asszisztensi kérések:

• Kérjük, hogy reggel 7.00-ig legkésőbb érkezzen be minden kérés (írásban: info@scheiberdora.hu ), különös tekintettel a táppénzek indítására és zárására, de vonatkozik ez receptekre, beutalókra és igazolásokra. A kérések átfutása kb. 48 órát igényel ! Ezzel állandó gyógyszerek felíratása, beutalások esetén kérjük mindenképp számoljanak.

• Hűvös időben kérjük a gyermekek váróban történő előkészítő vetkőztetését (pulóver, télen overall, kabát, sapka, sál, láb vizsgálatánál lábbeli lazítása), ami a vizsgáló helységben való tartózkodást jelentősen gyorsítja, ezzel a többiek várakozási idejét rövidíti.

• Esetleges táppénzre való igényét is kérjük belépést követően jelezze, mert az erre vonatkozó adminisztráció szigorúan előírt, ebből adódóan időigényes.

Gyermekek zavartalan ellátása érdekében köszönjük szépen együttműködésüket.

Információk:

• ÉLETVESZÉLY ESETÉN HÍVJON MENTŐT!

• A telefonhívásokat kérjük racionálisan szíveskedjenek mérlegelni a rendelések, a tanácsadások és rendelési időn kívüli praxissal kapcsolatos ügyintézések, ajánlott és kötelező továbbképzések, tudományos ülések és végül magánéletünk tiszteletben tartása érdekében. Az indokolatlan telefonhívások megszaporodása, és az egészségügyi személyzet jól ismert kiégésének elkerülése miatt szükségesnek tartjuk a telefonhívásokra vonatkozó ajánlás megfogalmazását. Ez szükséges ahhoz, hogy telefonszámaink más kollégákkal szemben továbbra is folyamatos elérhetőséget biztosítsanak, a ténylegesen betegség kapcsán jelentkező szokatlan akut tünet, beteg gyermek kezelése körüli bizonytalanság miatt hozzánk fordulók érdekében!

• NEM INDOKOLT TELEFONHÍVÁST KEZDEMÉNYEZNI, AZAZ KÉRJÜK KÜLDJENEK SMS-t vagy e-mailt, MELY EGYÉBKÉNT IS KÉRÉSEIK ÍROTT DOKUMENTÁCIÓJÁT KÉPEZIK, pl.:

- táppénz indítása

- igazoláskérés

- otthoni ellátás keretében megoldható banális náthák, kötőhártya gyulladások, szövődménymentes hasmenés hányás stb.

- beutaló kérés

- receptírás

- időpont módosítás miatt

• INDOKOLT A TELEFONOS KAPCSOLATTARTÁS (dr. Scheiber Dóra: +36-30-413-9118), amennyiben az általam ajánlott terápiát illetően kérdés merül fel, a patika nem az előírt gyógyszert tudja kiadni, nem következik be kielégítő állapot javulás, vagy kifejezett állapotromlás jelentkezik - aluszékonyság, folyadékbevitel nehezítettsége, szokatlan bőrtünetek, csillapíthatatlan láz - gyermeküknél!!

• GYORS ÁLLAPOTROMLÁS ESHETŐSÉGE esetén SZÜKSÉGES A TELEFONOS KAPCSOLATTARTÁS, sőt jellemzően én magam kérem sms-ben való visszajelzését a szülőknek a kritikusabbnak tartott:

- légzési elégtelenség jeleit

- hasmenés, hányás miatt kiszáradás jeleit

- súlyosabb allergiás tüneteket mutató gyermekek

- koraszülöttek

- újszülöttek

- nem kielégítő súlyfejlődést mutató csecsemők stb.

esetében! Ezen betegek szüleit minden esetben, amint lehetőségem van és sms-ben nem megválaszolható, visszahívom.

Mikor indokolt behozni a gyereket a rendelőbe?

• Ha 3 hónap alatti csecsemő lázas vagy láztalan, de nem fogyasztja el adagját, száraz a pelusa két szoptatás között, vagy nem gyarapszik a súlya 3 napja!

• Ha bármely életkorban köhögési rohama jelentkezik, ha 3 napon túli a láza (láz: hónaljban mérve 38,5, popsiban mérve levonás nélkül 39), vagy láz esetén korábban mint 3 nap akkor, ha étvágytalan, aluszékony, nincs vizelete több mint 6 órája, végtag vagy fejfájása van.

• Hasmenés, hányás esetén: ha nincs vizelete 6 órája vagy aluszékony, sugárban hány, véres széklet jelentkezik, folyadékot nem fogad el.

• Kruppos kúp (PREDNISOLONOS, STEROID TARTALMÚ!!!) adása CSAK AKKOR indokolt, ha a köhögési roham krupp (ugató jellegű köhögés, hangos sípoló jellegű belégzés) hideg párásításra (inhalálás) hatására sem javul 10 percen belül, vagy ha asthmatikus jellegű száraz köhögési roham 3x 20 percenként ismételt 2 puff ventolin (1. puff ventolin 10-15 légzés, 2. puff ventolin 10-15 légzés) adására sem oldódik. EZEKBEN AZ ESETEKBEN VISZONT LEGYEN BÁTORSÁGUK A KÚPOT BEADNI!!!!!!

• Nátha kapcsán Nasivin orrspray orrszívás elég, ha nagyon-nagyon sok vizes váladék folyik az orrából. Ha az orrdugulás orrcsepp adása mellett sem szűnik, akkor fenistil csepp 3x ahány kg adható.


Amint arról bizonyára Ön is hallott, uniós szinten új adatvédelmi szabályok lépnek hatályba 2018. május 25. napján. Ezen szabályok jogforrása AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) – a továbbiakban: GDPR.

Az Adatkezelő annak érdekében, hogy mindenben megfeleljen a GDPR elvárásainak lehetőséget ad Önnek arra, hogy hozzájárulását adja és ezzel a jogos érdek jogalapról áttérjen a hozzájárulási jogalapra, és időpont foglalás kényelmi szolgáltatásával elismeri és hozzájárul az esetleges adathasználatot.

Betegelégedettségi kérdőív.