Időpontfoglalás - Rendelés tervező

Tisztelt Páciensek!

KÉRJÜK A MEGJEGYZÉS ROVATBA A PANASZT BEÍRNI,EZZEL KÖNNYÍTVE AZ ADMINISZTRÁCIÓT ( PANASZ : MIÓTA PONTOS DÁTUM,EDDIG MILYEN TERÁPIÁT KAPOTT,LÁZ,HŐEMELKEDÉS HÁNY C,MIÓTA ÉS MILYEN GYÓGYSZERT KAPOTT RÁ,HASMENÉS,HÁNYÁS MIÓTA,HÁNYSZOR VOLT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN VIZELETE )

.

Üdvözlettel Dr. Scheiber DóraFehérvári úton kérjük FERTŐZŐ AJTÓNÁL CSÖNGESSENEK KÖHÖGÉS ÉS LÁZ ESETÉN ! PLEASE RING THE 3RD BACK DOOR AT FEHÉRVÁRI IF PATIENT IS COUGHING OR HAS FEVER.

AMENNYIBEN GYERMEKÉNEK CSILLAPÍTHATATLAN LÁZA,KÖHÖGÉSE, ÍZÉRZÉS V SZAGLÁS ZAVARA VAN KÉREM EMAILBEN ÉS NEkEM SMS-BEN VIBEREN IS JELEZZE.

Betegrendelésre

Szabadságok alatt a helyettesítés betegség esetére a megszokott rendelési időben VAN, választható védőoltásokat kérjük emailben egyeztessék asszisztenseimmel.

(ha beteg a gyerek)

az alábbi linken tudnak jelentkezni, helyszín a Fehérvári úti rendelő:

Az időpontfoglaló rendszerbe való továbblépéshez kattintson ide

Az időpontfoglaló rendszerbe való továbblépéshez kattintson ide

Vigyázat: nemzeti ünnepek alkalmával is engedi az időpontfoglaló felület a feliratkozást, de ezeken a napokon nincs rendelés, csak ügyelet 9-13 között.

Take care: we do not work but you can book on national holidays!

Kérem amennyiben az adott napon a foglalás betelt, és másnapra nem halasztható kérdésről van szó, keressen telefonon sms-ben (+36-30-4139118 engem vagy +36-30-4499089 asszisztensem sms-ben) és egyeztetünk időpontot az esetlegesen lemondott időpontok helyett, vagy a rendelést megelőző vagy követő időben, attól függően, hogy mikor van tanácsadásom, ill hogy hogyan érintkezik rendelésünk más kollégák rendelésével.


Kormányhivatalban EESZT jogosultságot kérem intézzék gyerekek születési anyakönyvi kivonatával. Egyik szülő másikat meghatalmazhatja 2 tanúval az ügyintézésre.

EESZT (Electronic Health Cloud) : Please get contact the local governement with the child's birth proof to get access for EESZT in the future.


Szülői igazolás közösséghez :

RENDELŐNKBEN EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST NEM IGÉNYELT.

EBBEN AZ ESETBEN A SZÜLŐ IGAZOLJA AZ INTÉZMÉNYNEK,HOGY EGÉSZSÉGES A GYERMEK ÉS MEHET KÖZÖSSÉGBE. TEKINTETTEL ARRA, HOGY EGÉSZSÉGES GYERMEK ORVOSI RENDELŐBE VALÓ BEHÍVASA INDOKOLATLAN ÉS POTENCIALIS FERTŐZÉSVESZÉLYT OKOZ.

A SZÜLŐ A GYERMEK KÖZÖSSÉGBEN VALÓ ELHELYEZÉSE ESETÉN, FELELŐSSÉGE TUDATÁBAN NYILATKOZIK, HOGY GYERMEKÉNEK AZ ELMÚLT 48 ÓRÁBAN NEM VOLT HŐEMELKEDÉSE, LÁZA, FÜLFÁJÁSA, HÁNYÁSA, HASMENÉSE, KIÜTÉSE, TERÁPIÁT IGÉNYLŐ KÖHÖGÉSE.

AZAZ A GYERMEK KÖZÖSSÉGBE MEHET.

Továbbra is segítjük on line megoldható találkozást.

SZABÁLYOK TANÁCSADÁS, RENDELÉS ESETÉN:

MINDEN nagyobb GYEREK ÉS KÍSÉRŐ SAJÁT, AKÁR HÁZILAG KÉSZÍTETT maszkban érkezzen.

NE JÖJJENEK BETEGRENDELÉSRE, CSAK NAGYON INDOKOLT ESETBEN!

Esetleges Corona orr-garat teszt előtt 3 óráig nem szabad inni, enni, fogat mosni. Lehetőleg vizet sem javasolt inni jópár órával előtte.

http://semmelweis.hu/hirek/2020/04/06/ingyenesen-elerhetove-valt-az-i-sz-gyermekgyogyaszati-klinika-szuloknek-szant-utmutatoja/


• Ha testvérekkel érkeznek, kérjük mind 2 gyermek számára foglaljanak időpontot. Ha esetleg nincs egymást követő, akkor külön foglaljanak időpontot, mi a testvéreket értelemszerűen egyszerre szólítjuk.

• Amennyiben a hivatalos rendelési időben foglalt időpontokat utólag módosítják, úgy a hivatalos rendelési időben foglalt későbbi időpontot minden esetben töröljük és a korábbi időpontot tartjuk érvényben. Azaz a későbbi időpont felszabadulva rendelkezésre áll más betegek ellátására!

• Kérjük, az adott napon már megkezdett rendelési idő alatt foglalást a hivatalos rendelési időn túl csak a következő napra indítsanak foglalást, kivéve a gyors állapotromlással járó tünetek esetén (lsd. lejjebb GYORS ÁLLAPOTROMLÁS).

Várandósak

Fehérvári úti rendelésre fenti linken, javasoljuk, hogy a keddi vagy csütörtöki rendelés elejére (első 30 perc) foglaljanak időpontot, vagy asszisztensek e-mailben (info@scheiberdora.hu) vagy sms-ben (+36-304499089) adnak kedd 10 órára időpontot Keveház/ Vahot u-ba.

Tanácsadásra

(mely szűrést, védőoltást, évenkénti státusz vizsgálatot foglal magában)

E-mailben (info@scheiberdora.hu) , esetleg SMS-ben az asszisztensnél a 06304499089 számon tudnak jelentkezni (a gyermek teljes nevét illetve születési dátumát kérjük feltüntetni), az asszisztens ad időpontot, a helyszíne a Keveháza utcai rendelő.

Keddi és csütörtöki betegrendelés legelején (első 30 perc) van lehetőség tanácsadásra, ez esetben a betegrendelő felületen jelentkezzenek. Egyéb napokon nem fogjuk tudni a betegrendelésen ezt az ellátást biztosítani, kérjük ne jelentkezzenek be .

Asszisztens: Gál Tímea és Csillag Andrea.

Asszisztensi kérések:

• Kérjük, hogy reggel 7.00-ig legkésőbb érkezzen be minden kérés (írásban: info@scheiberdora.hu ), különös tekintettel a táppénzek indítására és zárására, de vonatkozik ez receptekre, beutalókra és igazolásokra. A kérések átfutása kb. 48 órát igényel ! Ezzel állandó gyógyszerek felíratása, beutalások esetén kérjük mindenképp számoljanak.

• Hűvös időben kérjük a gyermekek váróban történő előkészítő vetkőztetését (pulóver, télen overall, kabát, sapka, sál, láb vizsgálatánál lábbeli lazítása), ami a vizsgáló helységben való tartózkodást jelentősen gyorsítja, ezzel a többiek várakozási idejét rövidíti.

• Esetleges táppénzre való igényét is kérjük belépést követően jelezze, mert az erre vonatkozó adminisztráció szigorúan előírt, ebből adódóan időigényes.

Gyermekek zavartalan ellátása érdekében köszönjük szépen együttműködésüket.

Információk:

• ÉLETVESZÉLY ESETÉN HÍVJON MENTŐT!

• A telefonhívásokat kérjük racionálisan szíveskedjenek mérlegelni a rendelések, a tanácsadások és rendelési időn kívüli praxissal kapcsolatos ügyintézések, ajánlott és kötelező továbbképzések, tudományos ülések és végül magánéletünk tiszteletben tartása érdekében. Az indokolatlan telefonhívások megszaporodása, és az egészségügyi személyzet jól ismert kiégésének elkerülése miatt szükségesnek tartjuk a telefonhívásokra vonatkozó ajánlás megfogalmazását. Ez szükséges ahhoz, hogy telefonszámaink más kollégákkal szemben továbbra is folyamatos elérhetőséget biztosítsanak, a ténylegesen betegség kapcsán jelentkező szokatlan akut tünet, beteg gyermek kezelése körüli bizonytalanság miatt hozzánk fordulók érdekében!

• NEM INDOKOLT TELEFONHÍVÁST KEZDEMÉNYEZNI, AZAZ KÉRJÜK KÜLDJENEK SMS-t vagy e-mailt, MELY EGYÉBKÉNT IS KÉRÉSEIK ÍROTT DOKUMENTÁCIÓJÁT KÉPEZIK, pl.:

- táppénz indítása

- igazoláskérés

- otthoni ellátás keretében megoldható banális náthák, kötőhártya gyulladások, szövődménymentes hasmenés hányás stb.

- beutaló kérés

- receptírás

- időpont módosítás miatt

• INDOKOLT A TELEFONOS KAPCSOLATTARTÁS (dr. Scheiber Dóra: +36-30-413-9118), amennyiben az általam ajánlott terápiát illetően kérdés merül fel, a patika nem az előírt gyógyszert tudja kiadni, nem következik be kielégítő állapot javulás, vagy kifejezett állapotromlás jelentkezik - aluszékonyság, folyadékbevitel nehezítettsége, szokatlan bőrtünetek, csillapíthatatlan láz - gyermeküknél!!

• GYORS ÁLLAPOTROMLÁS ESHETŐSÉGE esetén SZÜKSÉGES A TELEFONOS KAPCSOLATTARTÁS, sőt jellemzően én magam kérem sms-ben való visszajelzését a szülőknek a kritikusabbnak tartott:

- légzési elégtelenség jeleit

- hasmenés, hányás miatt kiszáradás jeleit

- súlyosabb allergiás tüneteket mutató gyermekek

- koraszülöttek

- újszülöttek

- nem kielégítő súlyfejlődést mutató csecsemők stb.

esetében! Ezen betegek szüleit minden esetben, amint lehetőségem van és sms-ben nem megválaszolható, visszahívom.

Mikor indokolt behozni a gyereket a rendelőbe?

• Ha 3 hónap alatti csecsemő lázas vagy láztalan, de nem fogyasztja el adagját, száraz a pelusa két szoptatás között, vagy nem gyarapszik a súlya 3 napja!

• Ha bármely életkorban köhögési rohama jelentkezik, ha 3 napon túli a láza (láz: hónaljban mérve 38,5, popsiban mérve levonás nélkül 39), vagy láz esetén korábban mint 3 nap akkor, ha étvágytalan, aluszékony, nincs vizelete több mint 6 órája, végtag vagy fejfájása van.

• Hasmenés, hányás esetén: ha nincs vizelete 6 órája vagy aluszékony, sugárban hány, véres széklet jelentkezik, folyadékot nem fogad el.

• Kruppos kúp (PREDNISOLONOS, STEROID TARTALMÚ!!!) adása CSAK AKKOR indokolt, ha a köhögési roham krupp (ugató jellegű köhögés, hangos sípoló jellegű belégzés) hideg párásításra (inhalálás) hatására sem javul 10 percen belül, vagy ha asthmatikus jellegű száraz köhögési roham 3x 20 percenként ismételt 2 puff ventolin (1. puff ventolin 10-15 légzés, 2. puff ventolin 10-15 légzés) adására sem oldódik. EZEKBEN AZ ESETEKBEN VISZONT LEGYEN BÁTORSÁGUK A KÚPOT BEADNI!!!!!!

• Nátha kapcsán Nasivin orrspray orrszívás elég, ha nagyon-nagyon sok vizes váladék folyik az orrából. Ha az orrdugulás orrcsepp adása mellett sem szűnik, akkor fenistil csepp 3x ahány kg adható.


Amint arról bizonyára Ön is hallott, uniós szinten új adatvédelmi szabályok lépnek hatályba 2018. május 25. napján. Ezen szabályok jogforrása AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) – a továbbiakban: GDPR.

Az Adatkezelő annak érdekében, hogy mindenben megfeleljen a GDPR elvárásainak lehetőséget ad Önnek arra, hogy hozzájárulását adja és ezzel a jogos érdek jogalapról áttérjen a hozzájárulási jogalapra, és időpont foglalás kényelmi szolgáltatásával elismeri és hozzájárul az esetleges adathasználatot.

Betegelégedettségi kérdőív.