NAPIREND-ÉLETMÓD

Kedves Szülők! Ebben a részben különböző élethelyzetben élő családok mindennapjait mutatjuk be - a szülőkkel gyerekekkel közösen- annak érdekében, ha valaki hasonló helyzetbe kerül vagy hasonló életformát szeretnének választani, akkor tudják ki, hogy éli életét.

8 gyerekes nagycsalád (Napirend Scs): egy nagyon jól működő családot szeretnék bemutatni Önöknek, a szervezés magasiskoláját tükrözi itt is az egész család: sport, zene, a nagyobbak bevonása a család működtetésébe, a felelősség a feladatkörök tiszta határa, mind emellett a szülők egymásra, saját magukra jutó ideje. Ez a kiegyensúlyozottság ára.

Kolos (Az első két hónap) családját azért választottam, mert kb. fél éves kora óta ismerve őket, Kolos látványos fejlődésen ment keresztül. Édesanyja minden aggodalma ellenére minden kihívást egészséges derűvel viselt, ami talán sokaknak adhat biztatást, ha újszülöttje vártnál korábban érkezik.

Orsi, szintén koraszülött baba volt (Orsi babánk napirendje). A szülők lenyűgöző összjátékkal alkalmazkodtak a váratlan feladathoz. Orsi azon szerencsések közé tartozik, aki mindvégig anyatejet kapott. Ennek trükkjét talán sikerül kiolvasni a sorok közül.

Matyi 8 éves, 15 kg - halmozottan sérült. Édesanya és nagyszülei hihetetlen odaadással ápolják. Sorsukat azért mutatjuk be, hogy más rászorult gyermekek szülei is erőt merítsenek szerető gondoskodásukból. Másrészt, hátha vannak még ötleteik, amivel Matyi és édesanyja, nagyszülei sorsát segíteni lehet.

Ikrekkel a mindennapok – őszintén, nagyon őszintén…"Hát leírtam, de nagyon őszinte lett... Lehet, hogy mi mégsem vagyunk jó példák, de nem akartam - magam előtt sem - letagadni ennek a két évnek a nehézségeit :) Szóval nem biztos, hogy ez a pár oldal alkalmas arra, hogy példa legyen, vagy erőt merítsen bárki. Legfeljebb érdekes lehet mint egyfajta megélése az ikres létnek. De benne van minden, a büszkeségünk és a szeretetünk is :)"

Ikrekkel-három gyerekkel az élet. Egy nagyon talpraesett, több szempontból extra család életét mutatja be ez rövid történet: az ikrek egypetéjűek, 32.hétre születtek nővérük után pár évvel, az édesanyát a kicsik fél éves kora után édesapa váltotta otthon- de ez egy külön történet lesz, míg 1 éves életkoruk körül a közösséget kezdték. És a gyerekek valóban kiegyensúlyozottak.